Παρεμβάσεις στο άτομο, την oικογένεια, την ομάδα - Β΄ έτος

by Epipsi
Εμφανίσεις: 1095

Το E.Π.Ι.Ψ.Υ. σε συνεργασία με την  Α’ Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. και την ΑμΚε «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές» ανακοινώνουν την έναρξη του δεύτερου έτους κλινικής εκπαίδευσης του μετεκπαιδευτικού προγράμματος Ψυχοεκπαίδευσης.

Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, ώρα 16:00–20:30 με έναρξη 11 Οκτωβρίου 2022 και λήξη 28 Ιουνίου 2023.

Δομή

Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ειδικευόμενους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές κ.α.) οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την θεωρητική εκπαίδευση στο Α’ Έτος και επιθυμούν να εξειδικευτούν και να εμβαθύνουν στην Ψυχοεκπαίδευση και την Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας μέσα από κλινική εκπαίδευση.

Η κλινική εκπαίδευση στηρίζεται σε 6 αλληλένδετους άξονες και περιλαμβάνει:

α)  Ομαδική Εκπαίδευση στον ρόλο και εξάσκηση στις δεξιότητες του θεραπευτή που εφαρμόζει την ψυχοεκπαίδευση μέσα από εισηγήσεις και παίξιμο ρόλων. 

β) Ανάληψη περιπτώσεων και Εφαρμογή της Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας σε δύο μεμονωμένες οικογένειες που έχουν μέλος τους με ψυχική νόσο, μαζί με συνθεραπευτή και εποπτεία ατομική και ομαδική.

γ) Συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην εφαρμογή της Ψυχοεκπαιδευτικής Παρέμβασης και της Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας, μέσα από προσομοιώσεις οικογενειών και παίξιμο ρόλων.

δ) Παρουσιάσεις και αναλύσεις ατομικών περιπτώσεων-οικογενειών με μέλος που πάσχει από ψυχική διαταραχή, όπου εφαρμόστηκε η ψυχοεκπαίδευση από απόφοιτους προηγούμενων ετών του μετεκπαιδευτικού προγράμματος.

ε) Παρακολούθηση συνεδριών ομάδας ψυχοεκπαίδευσης για άτομα με ψυχική νόσο ή συγγενείς ή πολλαπλές οικογένειες.

ε) Βιβλιογραφική ενημέρωση και μελέτη-συζήτηση τελευταίων δημοσιεύσεων σε θέμα επιλογής του εκπαιδευόμενου.

Στο τέλος, ο κάθε εκπαιδευόμενος καταθέτει την εφαρμογή της Ψυχοεκπαίδευσης/Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας σε κάθε μια από τις δύο  οικογένειες που ανέλαβε και στην συνέχεια την παρουσιάζει σε άλλους εκπαιδευόμενους.

Με την ολοκλήρωση, η παρακολούθηση οδηγεί αυτόματα σε Πιστοποιητικό Κλινικής Εκπαίδευσης, για τη λήψη του οποίου είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τουλάχιστον των 4/5 των εκπαιδευτικών ωρών, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση της προαναφερόμενης εργασίας.

Επιστημονικά υπεύθυνη κλινικής εκπαίδευσης

Πάλλη Αλεξάνδρα, Κλινική επόπτρια Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας,  Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.

 

Ακαδημαϊκά υπεύθυνη προγράμματος

Οικονόμου Μαρίνα, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Εκτός των υπευθύνων, ως εισηγητές και κλινικοί επόπτες συμμετέχουν ειδικοί με κλινική και ακαδημαϊκή εμπειρία στα επιμέρους θέματα, απόφοιτοι προηγούμενων ετών του μετεκπαιδευτικού προγράμματος.

Αιτήσεις και βιογραφικά

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν την πρόθεση τους για συμμετοχή και να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα έως 12.09.2022 μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. του ΕΠΙΨΥ. Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη εδώ.

Η επιλογή γίνεται βάσει του βιογραφικού και συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15.09.2022.

Κόστος συμμετοχής

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και τα δίδακτρα ορίζονται στα 1000€ το έτος. Προσφέρεται δυνατότητα διακανονισμού της εξόφλησης σε τρεις δόσεις.

Τηλ. επικοινωνίας:    2106170804-5

Διοικητικά Υπεύθυνη: Άννα Γκιωνάκη