Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση» Ιανουάριος Ιούλιος 2023

by Epipsi
Εμφανίσεις: 2073

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) σε συνεργασία με την Α’ και την Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση» για το 2023.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Νίκος Στεφανής, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Αναπληρωτής Διευθυντής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.

Διάρκεια: Ιανουάριος – Ιούλιος 2023

Έναρξη: 09/01/2023

Ημέρα/ ώρα και τρόπος διεξαγωγής: Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις του Σεμιναρίου λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα, και ώρες 4-9 μ.μ. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Κόστος: Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 3 δόσεις : α) 400 ευρώ με την εγγραφή, β) 300 ευρώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023, και γ) 300 ευρώ μέχρι τέλος Απριλίου 2023.

Σε ποιούς απευθύνεται: Το Σεμινάριο «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση» απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, φροντιστές σε δομές ψυχικής υγείας κ.α.), και απόφοιτους και τελειόφοιτους αντίστοιχων σχολών.

Στόχοι και περιεχόμενο: Στόχος του Σεμιναρίου «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση» είναι να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη θεραπευτική διαχείριση του πρώτου ψυχωτικού επεισοδίου και των πρόδρομων εκδηλώσεών του.

Στη διάρκεια του Σεμιναρίου οι σπουδαστές θα μελετήσουν τη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν τις υπηρεσίες Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση (Early Intervention in Psychosis services), καθώς και τη συμπτωματολογία και την αιτιοπαθογένεια των ψυχωτικών διαταραχών. Θα δοθεί έμφαση στην παρουσίαση των διαθέσιμων ιατροφαρμακευτικών, ψυχοθεραπευτικών και κοινωνικών παρεμβάσεων, και θα πραγματοποιηθεί εξάσκηση στις διδαχθείσες θεωρητικές γνώσεις, μέσω της ανάλυσης κλινικών περιστατικών και θεραπευτικών πλάνων.

Προϋποθέσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης του Σεμιναρίου: Για την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου απαιτείται η παρακολούθηση τουλάχιστον των 4/5 των εκπαιδευτικών
συναντήσεων, η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις, και η υποβολή διπλωματικής εργασίας.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, χορηγείται πιστοποιητικό (βεβαίωση) παρακολούθησης.

Διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 03/01/2022.

Η επιλογή των σπουδαστών πραγματοποιείται κατόπιν αξιολόγησης. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά μέχρι τις 03/01/2023.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2106170804 & 6945915835.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη εδώ

Το προσωρινό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ