Θεραπείες συμπεριφοράς διαταραχών άγχους

gnwsiakes therapeies

«Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ AΓΧΟΥΣ, ΤΗΣ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ»

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, από Οκτώβριο έως Ιούνιο  κάθε Τετάρτη 16:00 – 20:30.

1ο έτος

Εβδομαδιαίες διαλέξεις και εργαστήρια διάρκειας τεσσάρων ωρών σχετικά με την τεκμηρίωση και την κλινική εφαρμογή της Θεραπείας Συμπεριφοράς.

2ο έτος

(1) Διαλέξεις διάρκειας τεσσάρων ωρών στις οποίες αναπτύσσεται η εφαρμογή της Θεραπείας Συμπεριφοράς σε διαταραχές όπως η προβληματική χρήση ουσιών, οι διαταραχές ελέγχου παρορμήσεων, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες κ.α. Επίσης, διεξαγωγή εργαστηρίων με στόχο την επίλυση πρακτικών θεμάτων και την ανασκόπηση επιστημονικών άρθρων.
(2) Παράλληλα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις κλινικές δραστηριότητες της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και του Ειδικού Ιατρείου Θεραπειών Συμπεριφοράς του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Τέλος, ο κάθε εκπαιδευόμενος παρουσιάζει μια εργασία 40-50 σελίδων πάνω σε ένα θέμα δικής του επιλογής, που αφορά στην Θεραπεία Συμπεριφοράς και βαθμολογείται.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του Προγράμματος :

Νικόλαος. Βαϊδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών. Υπεύθυνος Μονάδας Θεραπειών Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών της  Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου
Γιάννης Κασβίκης, Δρ. Ψυχιατρικής (Παν. Αθ.), Θεραπευτής συμπεριφοράς (I.o.P), Υπεύθυνος Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς (Ε.Κ.Ψ.Υ.Ε.)

Διοικητικά Υπεύθυνη: Μπέκα Λαμπρινή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 Πληροφορίες στις ανακοινώσεις του ΕΠΙΨΥ & της ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς :

τηλ. 210 - 6170 805,  210-7217763                                          
Fax: 210 - 6528 354
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.